Wandelen is gezond

Wandelen in groepsverband. Ho stop, denk niet meteen dat het suf is. Wandelen is gezond, sociaal, inspannend én rustgevend. Irma is er inmiddels verslaafd aan. Je kunt veel van haar zeggen, maar niet dat ze suf is.

Leeftijd en conditie maakt niet uit

WandelFit is een uur met elkaar de natuur in. Ideaal voor mensen die heel graag wandelen maar dat in hun eentje niet zo snel doen omdat ze het eng of ongezellig vinden. De lessen zijn laagdrempelig en geschikt voor iedereen. Leeftijd en conditie maakt niet uit. Als je jarenlang niks aan sport gedaan hebt is het een mooie opstap naar intensiever sporten. Of als je door een blessure of ziekte uit de running bent geweest. Fit worden en dan door. Het is de bedoeling dat je conditie beter wordt. Er zijn intervalmomenten met versnellen en vertragen, of de afstand wordt langer. En af en toe doen we wat bodyweight oefeningen onderweg. Lichte training dus.

Samen op pad

Wandelen is ook een goede manier om je hoofd lekker leeg te maken. Om te ontspannen. Het heeft ook een sociale kant. Samen op pad. Goede gesprekken voeren gaat wandelend een stuk makkelijker dan wanneer je recht tegenover elkaar zit. Je kunt de diepte in. En samen trainen voor een wandeltocht of –evenement is leuk en stimulerend.

“Het is mindfulness”

We zijn natuurlijk verwend met misschien wel de mooiste wandelomgeving van Nederland. Vanuit de Feel Good Studio stappen we zo het groen in. Irma doet het soms dagelijks. Niet verwonderlijk als je weet wat het haar brengt. ,,Het is mindfulness. Ik ben dan helemaal in het hier en nu. Echt met mezelf bezig. Het geeft me rust. Ik geniet door om me heen te kijken. Ieder seizoen heeft zijn charme. De bloeiende hei, de knoppen die openspringen. De natuur die opbloeit. Vijftig tinten groen;) De bloemen, de bijtjes, de konijnen, de koeien. Heel gaaf. En als je ’s morgens vroeg gaat zie je met wat geluk een ree. Er lopen zelfs vossen, boommarters en zandhagedissen. Al je zintuigen gebruik je. Je voelt de zon of de regen op je huid, je ruikt de bloemen, je hoort de vogels.”

Als je hardloopt ervaar je dat veel minder. Dan ga je niet even stilstaan om te genieten. Wandelen is op ieder moment van de dag lekker. Ook in je lunchpauze.

Wandelfit