Suppen in Hilversum

Suppen (Stand Up Paddle) is een vrij nieuwe sport die is overgewaaid vanuit Hawaï. Niet letterlijk gewaaid, want ondanks dat je op een soort van surfplank staat, heb je geen wind nodig. Je duwt jezelf over het water met een peddel. Lijkt ingewikkeld, maar is vooral een kwestie van wennen en oefenen.

Barbara Schriek is naast yoga-/pilates-/dans- en fitnessdocente ook Suplerares. Als je deze sport van iemand kan leren, is het wel van haar. Op een rustige manier legt ze je uit hoe het werkt. Toch nog te ingewikkeld? Geen probleem! Suppen kun je niet alleen staand uitvoeren, maar kan ook prima op de knieën of zittend. Wel zo fijn voor een eerste keer. Het lijkt misschien eenvoudig en niet zo zwaar, maar het is een behoorlijk pittige workout. Core, benen en balans worden flink op de proef gesteld.

Het leuke van Suppen is dat het een laagdrempelige sport is, waarbij het hele gezin mee kan. Ook kinderen kunnen het eenvoudig leren en er zijn zelfs speciale planken en peddels voor de kleintjes. Wel zo veilig als ze een zwemdiploma hebben, want in het water vallen is bij de eerste keer Suppen eerder regel dan uitzondering.

De Feel Good Studio organiseert regelmatig Suptours in samenwerking met Barbara. Leden betalen €15,-, niet-leden betalen €20.- Bij het Suppen zijn de mannen ook van harte welkom! Kun je onverhoopt toch niet komen terwijl je je hebt opgegeven? Je kunt je tot 24 uur van tevoren afmelden via de mail of in de groepsapp. Omdat we maar een beperkt aantal plekken hebben, krijg je geen geld terug maar een tegoedbon voor een volgende keer!
Opgeven kan via de knoppen hiernaast.