Sporten voor bedrijven

Sporten voor bedrijven

Op het werk zitten we vaak lang achter ons bureau. Soms ook nog in een totaal verkeerde houding. Natuurlijk weten we wel dat we regelmatig de benen moeten strekken, dat we beweging nodig hebben, maar toch doen we het veel te weinig. Best ongezond eigenlijk die kantoorbanen. Ze zeggen niet voor niets dat zitten het nieuwe roken is. Het leidt tot overgewicht en overmatig ziekteverzuim.

Het is best schrikken als je de cijfers van de afgelopen jaren bekijkt. Het ziekteverzuim neemt nog steeds toe. Gemiddeld vijf procent van de werktijd melden we ons ziek. In de gezondheidssector, bij de overheid en in de industrie ligt dat percentage zelfs boven de 6. En het zijn vooral de middelgrote (10 tot 100 werknemers) en de grote bedrijven (meer dan 100) waar mensen zich vaak ziek melden.

In veel bedrijven is er gelukkig steeds meer aandacht voor de gezondheid van de medewerkers. Staand vergaderen is populair aan het worden. Je bent actief en het is ook nog eens effectief. Vergaderingen duren veel korter als je samen staat. En als mensen goed in hun vel zitten, fysiek en mentaal, daalt het ziekteverzuim op het werk significant. Het is voor bedrijven interessant om te investeren in de gezonde medewerkers.
Om je personeel op een gezonde en leuke manier in beweging te krijgen en te houden kunnen bedrijven en organisaties in de Feel Good Studio terecht voor speciale (sport)workshops en lessen. Samen zweten is ook nog eens hartstikke goed voor de teambuilding. De trainingen en workshops kunnen we ook op de werklocatie geven.

De workshops kunnen uit verschillende onderdelen bestaan. Een dagdeel kan starten met een fitness les en voorlichting over gezond eten tijdens het werk en thuis. Daarna gaan we actief aan de slag met voeding. Samen gezonde smoothies maken of een bananenbrood bakken. En de dag kan worden afgesloten met bijvoorbeeld een yogales. De workshops kunnen helemaal op maat gemaakt worden voor ieder bedrijf. In overleg is alles mogelijk.

We kunnen ook naar je bedrijf of kantoor toekomen. Wat dacht je van je collega’s op je verjaardag trakteren op een pilatesles in plaats van een ongezond stuk taart. Ook dat kan. Bureaustoelen aan de kant en yogamatjes op de werkvloer. En de les afsluiten met een kop thee en een plak bananenbrood. Daarna kun je ontspannen aan de slag. En als het goed bevalt komen we gewoon elke week langs voor de collega’s die de smaak te pakken hebben. We denken graag mee om je medewerkers in beweging te houden. Niet alleen tijdens het werk maar ook in hun dagelijks leven.

De lessen op kantoor kunnen voor het werk, in de lunchpauze of na de werkdag, of in de baas zijn tijd. Dat kan een bootcamptraining buiten zijn of een fitness les binnen. Ook yogalessen op kantoor worden steeds populairder. De tijd dat er een taboe lag op yoga is gelukkig allang voorbij. Steeds meer mannen doen ook aan yoga. Eigenlijk is het gewoon hartstikke hip. Ook mensen die fysiek zware arbeid verrichten hebben yoga ontdekt en omarmd. Als je de hele dag op de steiger staat is het prettig om geregeld te ontspannen. Dat is goed voor je lijf en je hoofd. Zeker als je hard werkt en veel stress hebt op kantoor.

Samen met je collega’s sporten is meteen een mooie vorm van teambuilding. Je leert goed samenwerken en motiveert elkaar. Als je met het Management Team de hei opgaat voor brainstormsessies over de toekomst is het goed om tussendoor te ontspannen door te bewegen. ’s Morgens vergaderen en ’s middags sporten. Ook daar kan de Feel Good Studio trainingen en lessen op maat voor maken.