Sherpa & Feel Good Studio by Irma gaan door!

Zaterdag 18 mei was de afsluiting van het eerste ‘Make Yourself Proud’-traject van de Feel Good Studio in samenwerking met Sherpa. Een traject, waarin 15 cliënten met een licht verstandelijke beperking of autisme in drie maanden hun leefstijl omgooiden. Dit bleek zo’n daverend succes, dat vanuit Sherpa en de Feel Good Studio is besloten dat ze de interventie door willen laten gaan.

Het doel van het traject is – zoals de naam doet vermoeden – het trots maken van de cliënten. Deze mensen krijgen vaak te heoren wat ze niet kunnen en dat ze voorzichtig moeten zijn. Tijdens deze 15 weken wordt gekeken naar wat ze wél kunnen. “Hun zelfvertrouwen moet groeien, dat is het voornaamste doel”, zegt eigenaresse van de sportschool Irma van de Pol. “Daarnaast willen we graag dat ze beter in hun vel komen, fitter worden en ook mentaal meer weerbaar worden.”

1-op-1 begeleiding

Het traject is behoorlijk intensief. Minimaal twee keer per week komt de groep bijeen om te trainen. Krachttraining, het verbeteren van de conditie en boksen komen aan bod. Maar ook lekker wandelen of joggen in de natuur, want zowel inspanning als ontspanning staan hoog in het vaandel. Er is veel persoonlijke aandacht en de coaches geven een-op-een begeleiding aan de cliënten.

Een van de deelnemers is de 33-jarige Nathalie uit Hilversum. Zij opent samen met deelnemer Marco de feestelijke middag ter afsluiting van het eerste, succesvolle traject. Nathalie: “Ik ben heel trots op mezelf. Ik heb meer zelfvertrouwen en ben flink afgevallen”, zegt ze, waarna het publiek luid begint te klappen. Ook voor Marco is er een fysieke en mentale switch geweest: “Ik sta sterker in mijn schoenen en heb veel meer zelfvertrouwen.”

Huisgemaakte taartjes

De middag is bedoeld om nieuwe deelnemers te enthousiasmeren, maar ook om begeleiding, vrienden en familie te laten zien wat de huidige deelnemers hebben bereikt. Er zijn verschillende workshops, waaronder piloxing, mindfulness en dansen. Bovendien staat de Sapbar Feel Good 035 er met een kraampje met verse smoothies, huisgemaakte, suikervrije taartjes en heerlijke wraps.

Deel 2

En het beste nieuws: in september starten Sherpa en de Feel Good Studio met een nieuwe groep die het ‘Make Yourself Proud’-traject gaan volgen. “We vinden het belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn als sportschool. We helpen bijvoorbeeld ook mensen met een burn-out en bieden een een werkplek voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Dit traject past helemaal in die trend”, zegt een supertrotse Van de Pol. “Het grappige is dat je bij de mensen écht goed ziet wat sport kan doen. Zowel fysiek als mentaal.”