Ontdek je innerlijke ballerina!

Taat en ik zijn pure krachtsporters. Wij zijn geboren om met grote kettlebells te zwaaien, volgeladen bars te benchen en grommend grote dumbbells boven ons hoofd te duwen. Dat maakt ons gelukkig. Knallen! Sterk worden!

Yoga en Pilates enzo… dat is voor de wat zachtere types, niet voor ons rouwdouwers. Althans… dat dachten we. Tot we eens gingen snuffelen aan Pilates. Bij Feel Good staat nou eenmaal alles op het programma, dus waarom niet.

Daar lagen we hoor, een beetje onwennig op een matje bij Monique. Nou, we hadden snel door dat Pilates zeker niet voor watjes is. Het is gewoon een andere tak van sport en het is pittig. Monique zorgt ervoor dat iedereen op eigen niveau kan meedoen, maar werken zal je. Dat is zeker. En er gebeurt nog iets: door de flow van de oefeningen en de stretch op je spieren, ontwikkel je een gracieuze kant van jezelf. Armen, benen en handen maken ineens elegante bewegingen. Ik schrik er bijna van, tot ik zie dat Taat ook enorm sierlijk naar beneden zakt en met haar neus bij haar knieën komt, terwijl haar handen als dartelende vlinders naar haar tenen reiken.

Wij ontdekken zomaar onze innerlijke ballerina. Een heel bijzondere en prettige ervaring. Begrijp me niet verkeerd: ik blijf van het stoere werk houden. Ik ben dol op een lekker lesje Strong of PowerVrouwen, maar de afwisseling met Pilates is voor mij dé ontdekking van de eeuw. Hard en zacht in balans. Heerlijk. Het is waar: die tutu past ons allemaal!