Kracht & Zen

Krachttraining & Zentraining

Krachttraining onder vrouwen is steeds populairder. Gelukkig maar, want ook voor vrouwen – en juist voor dames die al wat ouder zijn – is het hartstikke goed. Je vermindert de kans op osteoporose (botontkalking), behoudt lenigheid en soepelheid en daarnaast blijft je kracht behouden. Maar vergeet vooral ook de zentraining niet. Het beste voor iedere vrouw? Een combinatie van zentraining en powertrainingen.

Krachttraining

De voordelen van krachttraining zijn eindeloos. Natuurlijk, door meer spiermassa is je lichaam esthetisch gezien mooier, maar de voordelen gaan veel verder.

  • Je lichaam wordt sterker en je vermindert dus de kans op blessures
  • Een sterker lichaam zorgt voor een sterkere geest. Krachttraining maakt dat je ook mentaal sterker bent
  • Meer spiermassa zorgt voor een hogere stofwisseling. Dat betekent dus dat als je meer spieren hebt, je in rust ook meer verbrandt. Zeker dus voor dames die wat willen afvallen, is het opbouwen van spieren een goed idee.

Zentraining

Onder zentraining verstaan we bij de Feel Good Studio by Irma de lessen Yoga & Pilates. We bieden twee soorten yoga aan: de powervariant (die vind je vaak in de ochtend op het rooster) en de Yin variant (dat zijn de yogalessen die ’s avonds op het rooster staan). De voordelen van zentraining voor je op een rijtje:

  • Je wordt er meer ontspannen van. En dat werkt door in alles: je slaapt beter, kunt beter omgaan met stress en je voelt je blijer
  • Je krijgt een soepeler lijf. Een soepeler lijf betekent dat je minder snel kans hebt op blessures.
  • Je verbetert je houding. Vaak last van rugklachten? Dan zijn de zentrainingen heel erg geschikt. Doordat je spieren soepeler zijn en je gewrichten losser zijn, verbeter je je houding. Dat is iets waar je in het dagelijks leven heel veel aan hebt

De combinatie

“Je hebt niets aan kracht zonder mobiliteit (lenigheid) en niets aan mobiliteit zonder kracht”, zegt Irma van de Pol. Het klinkt een beetje een cliché misschien, maar wel iets waar wij in de Feel Good Studio sterk in geloven. Als je alleen sterk bent, maar niet soepel, is dat niet goed. Maar als je heel erg mobiel bent en geen spierkracht hebt, is dat ook vragen om problemen. Soepele en sterke spieren is wat we willen. De combinatie van krachttraining (Powervrouwen, Feel Strong, Feel Fit, Feel Safe) en Zenlessen (Feel Zen, Feel Flexible) werkt perfect.

Naast dat deze combinatie goed werkt voor het lijf, is ook de mind meer in balans. Inspanning en ontspanning; yin & yang. Bij de Feel Good Studio staan allebei de lessen ongeveer evenveel op het rooster. We hebben het vaak zo ingeroosterd dat je de lessen kunt combineren. Bijvoorbeeld eerst een uurtje Powervrouwen en daarna ontspannen en rekken tijdens een lekkere yogales.