Irma van de Pol

IRMA VAN DE POL

Oprichter en eigenaar van de Feel Good Studio
Personal Trainer & Coach | Fitness | Voedingsadvies

Irma van de Pol (1982) doet zichzelf niet mooier voor dan ze is. Dat heeft ze heel lang wél gedaan. ,,Een pokerface opzetten kon ik altijd heel goed. Achter mijn lach verborg ik jarenlang mijn ware ik. Een doodongelukkige vrouw. Daarom eerst even de shit eruit voordat ik je vertel waar ik nu sta.”Ooit was ze 24/7 met haar lijf bezig. Trainen, trainen, trainen voor het perfecte lichaam. ,,Ik was model en kampioen bodybuilden in de bikiniklasse. Het was nooit goed genoeg. Hier nog wat te veel vet, daar nog niet strak genoeg. Gelukkig was ik nooit. Jarenlang zorgde ik slecht voor mezelf. Ongezond bezig met voeding, sporten en relaties. Ik was heel destructief. Moest mezelf altijd bewijzen voor de buitenwereld.”Tot Irma in 2010 uitgedroogd en uitgehongerd als een zombie achter het stuur zat op weg naar het Nederlands Kampioenschap Bodybuilden en met haar auto van de snelweg raakt. Het is haar vierde ongeluk in een jaar, het wordt uiteindelijk haar wake up call.,,Het móet anders, ik ben op. Kapot. Ik ben zo diep gevallen. Dan begint langzaam, met vallen en opstaan, de reis naar wie ik nu ben. Heel veel negatieve ballast heb ik van me afgeworpen, achter me gelaten. Inmiddels woon en werk ik in Hilversum waar ik eigenaar ben van de Feel Good Studio by Irma , een sportschool voor vrouwen. Ik ben personal trainer en coach, geef workshops en seminars en organiseer avontuurlijke reizen.” Haar levensverhaal heeft ze opgeschreven in het boek Geluk zit niet in een sixpack (2017).Inmiddels durft ze de wereld haar ware gezicht te laten zien. Sneakers onder een jurkje, bergschoenen en gelakte nagels. Dat is de echte Irma. ,,Ik hou van ondernemen en avontuur. Maar ook van een luie zondag genieten in ochtendjas met de katten op schoot. Samen met mijn partner Chris en mijn bonuszoon. Ik cijfer mezelf niet meer weg. En wil mijn ervaringen graag met anderen delen. Met mijn levenslessen probeer ik anderen te inspireren. Je hoeft niet perfect te zijn om gelukkig te zijn.“ Dit doet ze onder andere via Love Your Lijf, samen met Ingrid den Ouden.

Irma van de Pol is geboren in 1982 in Voorthuizen, groeide op in Amersfoort en studeerde Voeding en Diëtetiek in Groningen. Ze runde een modellenbureau en deed mee aan internationale wedstrijden bodybuilding. Nu woont Irma in Hilversum waar ze eigenaar is van Feel Good Studio.

Irma in negen vragen

Welk lichaamsdeel zou je nooit willen missen?

,,Mijn benen! Die brengen mij de hele wereld over! Super blij mee! :)”

Als je een uur hebt om te ontspannen, wat doe je dan?

,,Lekker buiten wandelen, een (hot) yoga lesje of een lekkere massage.
Sowieso iets buiten de deur; dat werkt voor mij het best.”

Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

,,Mijn katten natuurlijk! Zoveel liefde en gezelligheid krijg ik van die beestjes.
Oh ja! En natuurlijk mijn lenzen. Zonder die dingen overleef ik het geen dag! Mijn grootste ‘beperking’ zijn mijn ogen. Ik zie niks zonder lenzen of bril.”

Met wie zou je een dag willen ruilen?

,,Moeilijk. Ik zou het echt niet weten. Met niemand. Ben blij met wie ik ben.”

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

,,Een prachtige, sterke vrouw die de hele wereld aan kan! Vol energie & on a mission!”

Wat is je guilty pleasure?

,,Toch echt chocolade. En sushi! Daar kun je me ook voor wakker maken.”

Zoet of hartig?

,,Zoet.”

Wat is je favoriete Netflixserie?

,,Ik kijk vrijwel geen tv/Netflix.”

Wat is je meest gebruikte app, na whatsapp?

,,Facebook :)”