Ingrid-den-Ouden

INGRID DEN OUDEN

Gedragscoach | Expert Lichaamsbeeld en Eetgedrag | Wandelcoach

Als personal coach begeleidt Ingrid (1965), na een mooie loopbaan in de omroepwereld, al een flink aantal jaren vrouwen om lekkerder in hun vel te komen. Door nu eindelijk eens te stoppen met die hoge eisen aan zichzelf te stellen. ,,Het perfecte plaatje bestaat niet. Wees blij met wie je bent. Dan wordt je leven een stuk leuker en makkelijker.”
Vrouwen zijn te streng voor zichzelf merkt Ingrid steeds weer. ,,We hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zorgen voor alles en iedereen. Onszelf zetten we vaak op de allerlaatste plaats en daar worden we niet gelukkiger van.” Ingrid helpt vrouwen inzicht te krijgen in hun denk- en gedragspatronen. Ze laat ze hun valkuilen zien en leert ze weer verbinding te maken met hun gevoelens. Daar is niks zweverigs aan. Ze doet ze met hele concrete stappen. ,,Zo prachtig om vrouwen te zien opbloeien zodat ze weer het bruisende middelpunt van hun leven worden. Hoe mooi is het dat we met de Feel Good Studio vrouwen een totaalpakket kunnen bieden van sport, ontspanning, selfcare en persoonlijke ontwikkeling. Op maat. Precies wat jij nodig hebt.”

Ingrid brengt vrouwen graag in de Feel Good Modus. ,,Jij bent uniek. Dat is je power!”

Ingrid in negen vragen

Welk lichaamsdeel zou je nooit willen missen?

,,Mijn buik. Wow, dat ik dat nu volmondig durf te zeggen. Ik heb mijn iets te dikke buik met litteken van een keizersnede jarenlang als ‘lelijk’ gezien. Maar mijn buik is ook het deel van mijn lichaam, waarmee ik verbinding maak met mijn intuïtie. Sinds ik daar naar durf te luisteren doe ik de dingen die het best bij me passen. Voel ik mij veel happy en ontspannen. Ook in mijn werk als coach gebruik ik mijn intuïtie veelvuldig. Het klopt altijd.”

Als je een uur hebt om te ontspannen, wat doe je dan?

,,Lopen, lopen, lopen over de Hilversumse heide. Heerlijk!”

Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

,,Flessen, pen en papier. Om lange brieven te kunnen schrijven en per flessenpost naar mijn dochters te sturen.”

Met wie zou je een dag willen ruilen?

,,Mijn jeugdidool Pippi Langkous. Pippi is avontuurlijk, beresterk en durft alles. Haar motto: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ En die kakelbonte outfit staat mij vast geweldig.”

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

,,Een echte vrouw. Met een echt lichaam. En een echt leven. Daar word ik blij van.”

Wat is je guilty pleasure?

,,Chocolade. Vooral als ik even niet lekker in de wedstrijd zit is chocolade mijn BFF. Ik word er zo lekker rustig van en maakt het leven op zo’n moment weer een beetje zoet. ;-)”

Zoet of hartig?

,,Zoet: sweet and kindness.”

Wat is je favoriete Netflixserie?

,Rita. Een Deense serie over een eigenzinnige schooljuf. Haar leven op school en met haar kinderen thuis. Rita is verre van ‘het perfecte plaatje’, maakt regelmatig een ongelofelijke puinhoop van haar leven, maar wat een geweldig wijf. Ze volgt haar eigenwijze hart. Ik kan niet wachten op de volgende serie.”

Wat is je meest gebruikte app, na whatsapp?

,,Instagram. Ter inspiratie, maar ook om mooie berichten voor Love Your Lijf te posten. Maar ik word blijer van een goed boek. Krakend vers papier voelt en ruikt toch lekkerder dan mijn Iphone.”