Frederiek Bijl

FREDERIEK BIJL

Fitness | Feel Vital

Voor Frederiek Bijl (1978) was sporten lange tijd niet zo vanzelfsprekend. Er zou van alles mis zijn met haar lijf en ze kon het beste maar voorzichtig zijn en veilig blijven zitten. Daar is nu niets meer van te merken. Sporten is niet meer weg te denken uit haar leven en als je haar tekeer ziet gaan met de gewichten, snap je niet dat iemand ooit kon denken dat ze dit niet zou kunnen. “The gym is her playground” is voor Frederiek behoorlijk letterlijk te nemen. Ze is dan ook vooral te vinden tijdens de lessen waar ze met zware gewichten in de weer mag. Voor deze vrolijke coach staat sporten de ene dag voor afreageren en de andere dag relaxen. Maar het gaat altijd om meer energie krijgen en veel lol hebben. Elkaar uitdagen en elkaar steunen, hard werken en (nog harder) lachen staan dan ook centraal in haar lessen. Is ze niet in de Feel Good Studio? Dan is ze waarschijnlijk iets creatiefs aan het doen. Met wol of verf. Of aan het knuffelen met haar man of kat, met wie ze haar huis deelt.

Opleidingen:

  • Functioneel bewegen bij Chivo
  • Feel Good Coach opleiding

Frederiek in negen vragen

Welk lichaamsdeel zou je nooit willen missen?

“M’n hersenen, anders gaat het snel mis denk ik.”

Als je een uur hebt om te ontspannen, wat doe je dan?

“Terug naar Schotland om door de Highlands te dwalen.”

Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

“Een bootje, ik denk niet dat ik het lang vol zou houden helemaal alleen.”

Met wie zou je een dag willen ruilen?

“Ik zou wel een dag mijn man willen zijn. Ik zou tegen alle bomen plassen denk ik. Het lijkt me ook echt heel interessant om de wereld (en mij) door zijn ogen te zien.”

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

“Ik herken mezelf niet altijd, omdat ik best wel ben afgevallen de afgelopen jaren. Dat is soms wel gek, maar meestal is het positieve verbazing.”

Wat is je guilty pleasure?

“Tony’s karamel zeezout natuurlijk!”

Zoet of hartig?

“Waarom kiezen?”

Wat is je favoriete Netflixserie?

“The Good Place”

Wat is je meest gebruikte app, na whatsapp?

“Ik dacht dat het Instagram zou zijn, maar ik zie net dat het Spotify is…”