Yoga

Bewegen en tegelijkertijd tot rust komen. In de lessen yoga verbinden we lichaam en geest en brengen die zo weer met elkaar in evenwicht. Die balans is bij vrouwen vaak verstoord. We zijn druk met ons gezin, werk en sociaal leven. Door yoga leer je goed te luisteren naar je eigen lijf, je leert te voelen. Dat zijn we als moderne mens soms een beetje verleerd. Yoga maakt je weer bewust wie je bent. Op alle vlakken: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Je laat je volledig leiden door je ademhaling

De yoga-lessen bestaan uit houdingen (asana’s), bewustwording en ontspanning. Je laat je volledig leiden door je ademhaling.
Yoga is niet prestatiegericht. Je hoeft er niet heel lenig voor te zijn. Wel wordt je lijf er een stuk soepeler van. Elke les bestaat uit een aantal houdingen die je organen, klieren, gewrichten, zenuwstelsel, bloedvaten en evenwicht beter laten werken. Door de yoga-houdingen rek, strek en span je allerlei spieren. Echt werken dus. Door de combinatie van de asana’s en de adem- en relax-oefeningen ontspan je diep en krijgt je lichaam de kans om te herstellen en op te laden. Je wordt door yoga niet alleen fitter maar ook mentaal en emotioneel sterker. Leert ook om signalen als stress en vermoeidheid eerder te herkennen.

Yoga maakt je lichaam en geest levendig, flexibel en happy

Yoga is voor iedereen geschikt. Soms is het de huisarts of fysiotherapeut die je adviseert om yogalessen te volgen. Om je evenwichtsgevoel te verbeteren, beter te ontspannen, je lichaam meer te beheersen of op de juiste manier leren ademen. Maar meer tijd voor jezelf nemen, je spiritualiteit ontwikkelen zijn ook een prima redenen om onze yogalessen te volgen. Yoga maakt je lichaam en geest levendig, flexibel en happy. Niet voor niets is yoga wereldwijd een van de meest populaire manieren om te ontspannen.

In de Feel Good Studio kun je yoga ook combineren met bijvoorbeeld fitness, boksen of piloxing. Je bepaalt zelf wanneer je komt. Inschrijven voor de yogalessen, die meerdere keren per week worden gegeven, doe je via een rooster in de app van de sportschool.

Wij raden je aan een handdoek en een flesje water mee te nemen

Feel Zen Yoga