Feel Good Girls is fitness voor jonge meiden

Sporten is hartstikke leuk maar staar je niet blind op die populaire fitgirls die de hele dag foto’s van zichzelf op social media posten. Die meiden en die lichamen met strakke billen zijn niet realistisch. Wij leren tienermeisjes op een gezonde manier bewegen en naar zichzelf kijken. Dat doen we door krachttraining te combineren met fitnesstrainingen. Met de focus op plezier. Alle tienermeiden tot en met 17 jaar zijn welkom!

Buddytraining

De workouts zijn altijd gevarieerd. We doen vaak een buddytraining, lekker samenwerken. Of een circuitje of een spelvorm. Soms doen we yoga of gaan we boksen. Of we gaan een keer lekker naar buiten. Plezier in sport, daar gaat het om. Veel leuker dan het verplichte rondje in de sportschool waar meisjes zich vaak helemaal niet op hun gemak voelen.

Een gezonde leefstijl

Voor tienermeiden is het belangrijk om juist op deze kwetsbare leeftijd een gezonde leefstijl aan te leren. Daar heb je de rest van je leven wat aan. Veel meisjes focussen teveel op het perfecte lichaam, de juiste kleding, er zo goed mogelijk uit willen zien. De druk van klasgenoten, van social media is groot. Ariane Grande, Nicki Minaj. Het zijn prachtige vrouwen maar veel foto’s zijn niet echt. Ook daar praten we met de meiden over. We maken ze fysiek en mentaal weerbaarder. Thema’s als feestjes en drank, voeding, jongens en grenzen aangeven gaan we ook niet uit de weg. Het is vaak makkelijker om daar met je trainster over te praten dan met je moeder. De meisje leren in de lessen ook van elkaar. Eigenlijk zijn ze elkaars rolmodel. Hoe mooi is dat.

Feel Good Girls