Allround fitter worden

In deze lessen gaat het om allround fitter worden. De focus ligt op kracht, conditie en vooral ook mobiliteit. Daar werken we op een zachte manier aan in kleine groepjes van maximaal acht vrouwen. Het zijn niet altijd hoge intensiteit trainingen en suf is het zeker niet. Je moet wel echt serieus aan de bak. Veel bodyweight– en grondoefeningen. De trainer past de oefeningen in de workout per persoon aan. Zo kun je op je eigen niveau meedoen. Zelfs als je een blessure of beperking hebt. Met als gezamenlijk doel: fit en blij worden. Je zit lekkerder in je vel en dat werkt door in alle facetten van je leven.

Voor de spiegel?

Juist niet. Dit is een veilige omgeving. Het is geen zien en gezien worden. Er is ook geen competitiestrijd. Het gaat niet om zo hard of zo snel mogelijk. Je kunt hier jezelf zijn en werkt samen aan het doel. Vrouwen motiveren en stimuleren elkaar. Ze oordelen niet.
De trainingen duren 50 minuten en zijn elke dag anders. Zo wordt het nooit saai. Het gaat om functionele bewegingen. Dat betekent bewegen zoals je lichaam bedoeld is. We hebben geen apparaten. Je lichaam is de machine. We gebruiken wel losse gewichten. Kettlebells, dumbells, stangen en ons eigen lichaamsgewicht.

Er zit opbouw in de trainingen. Het duurt niet lang voordat je ontdekt dat je meer kunt dan je denkt. Een prachtig moment is dat. Je hoeft niet bang te zijn dat je ineens heel breed wordt. Je krijgt een klein beetje meer spiermassa, minder vet.

Verslavend?

Voor veel vrouwen wel. Je kunt vanaf 1 keer per week trainen. Dan merk je al een verbetering, maar voor echt goed resultaat zou je twee of drie keer per week moeten komen. Sommigen komen zelfs vaker. Je kunt ook combinaties maken van fitness en yoga of pilates. Je bepaalt zelf wanneer je komt. Inschrijven voor de lessen, die zeven dagen per week worden gegeven, doe je via een rooster in de app.

Feel Good Girls

De lessen voor tienermeiden tot en met 17 jaar (Feel Good Girls) draaien behalve om lekker sporten ook om een goed zelfbeeld krijgen. Ze zijn nog in de groei en zitten in een kwetsbare levensfase. Bezig met de ontwikkeling van hun identiteit. Veel meiden hebben een slecht zelfbeeld door social media. Daar zien ze alleen de zogenaamde perfecte plaatjes, maar dat is totaal niet de realiteit. We leren ze blij zijn met zichzelf in plaats van steeds iemand anders willen zijn. Deze meiden wil je niet los laten lopen in een ‘gewone’ sportschool waar ze niet weten wat ze moeten doen. Een veilige omgeving is belangrijk. Hier werken we ook aan hun weerbaarheid en zelfverdediging.

Feel Fit Fitness