Zumba in Hilversum bij de Feel Good Studio

Denk schudden met de billen als Shakira, opzwepende muziek als een Braziliaanse-carnaval en zweten alsof het buiten 36 graden is. Oh: en vergeet de big smile niet als je de les verlaat. Waar we het over hebben? Zumba natuurlijk! Een heerlijke dansworkout, waarbij je werkt aan uithoudingsvermogen, coördinatie en je heel veel calorieën verbrandt.

Latijns – Amerikaans

Zumba is een mega populaire fitnesstraining en wij snappen wel waarom. Het is leuk om te doen en het is gewoon supergoed voor je. De choreo’s zijn gebaseerd op Latijns- Amerikaanse dansvormen, zoals de salsa, merengue en samba. De naam ‘zumba’ komt uit het Columbiaans- Spaans en betekent zoveel als ‘snel bewegen en lol hebben’. En dat is precies wat je gaat doen tijdens de zumbalessen bij de Feel Good Studio.

Burn baby burn

Uiteraard is de hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens een lesje zumba afhankelijk van heel veel factoren, maar over het algemeen kun je zeggen dat een vrouw van rond de 70 kg. tijdens een les zumba zo’n 400 calorieën verbrandt. Wow! Als je dus als doel hebt om wat meer aan cardiotraining te doen of wat extra te verbranden: zumba is een hele goede optie.

Feestje!

We kunnen er lang en breed over kletsen: maar als je net begint met trainen of je bent geen fanatieke sporter is de drempel om naar de sportschool te gaan vrij hoog. Dat is bij ons niet nodig, maar bij een zumbales al helemaal niet. Zumba is namelijk gewoon een feestje! Het is een superlaagdrempelige workout die echt iedereen kan doen. Ja, zelfs als je denkt dat je ritmegevoel nog erger is dan dat van een stoeptegel, kun je een lekkere workout beleven aan zumba. Je hoeft echt geen Shakira of Beyoncé te zijn om te genieten van deze les, het is voor iedereen.